Parsinešk daugiau nei parodą namo

MO muziejus Naujienos
MO muziejus | naujienos | parodų knygos

Parsinešk daugiau nei parodą namo

Įprasta, kad meno muziejų parodas lydi parodų katalogai, gidai, albumai. O MO muziejus daro šiek tiek neįprastai ir leidžia parodų knygas. Kas tai? Naujas žanras, platesnė katalogo versija?

Apie tai plačiau kalbėjomės Vilniaus knygų mugės metu diskusijoje „Parsinešk daugiau nei parodą naMO“ kartu su Dovile Filmanavičiūte, Rimantu Kmita, Ugne Paberžyte ir Virginijumi Kinčinaičiu, kuris moderavo visą pokalbį. Visi pokalbio dalyviai yra būtent tie žmonės, kurie rašo, skaito, leidžia ir įvairiapusiškai prisideda prie muziejaus leidinių – parodų knygų. Šiuo metu jų yra jau trys, tiek pat, kiek ir muziejuje surengta didžiųjų parodų. Taigi kokią vietą šios knygos užima knygų lentynose?

„Muziejaus tikslas yra skatinti smalsumą, norą atrasti kažką naujo, kad su kiekvienu apsilankymu žmonės jaustųsi vis drąsiau ir laisviau. Kuriant parodas atsiranda tiek sluoksnių, jog iškart nusiteikiame, kad joks lankytojas jų visų nepamatys. Tačiau svarbiausia, kad susikuria tinklas ir daugybė jungčių. Į muziejų ateina labai įvairi publika, tad bandome ieškoti kiekvieną kartą kažko naujo”, – kalbėdama apie parodos knygas pasakojo MO muziejaus kuratorė Ugnė Paberžytė.

Žiūrėkite visą pokalbio įrašą.

Generated with Avocode.fb Generated with Avocode.Path 39 Generated with Avocode.Path 40 Generated with Avocode.Group 59Rectangle 62Path 41 Generated with Avocode.Group 58Path 37Path 38 Pasidalink:
Paieška