Nauji MO kolekcijos kūriniai. 2023, pavasaris

MO muziejus Nauji kolekcijos kūriniai

KAS NAUJO ŠĮ PAVASARĮ?

Prasisukus didžiosios parodos „Vilniaus pokeris“ uraganui supratome, kad seniai pasakojome apie naujus įsigijimus. Kokiais kūriniais papildėme MO kolekciją?

Keliauki žemyn ir sužinok, ką įsigijo MO!

Vilmantas Marcinkevičius | A Positive Madman and a Lyrical Girl | MO kolekcija

Vilmantas Marcinkevičius

Vilmantas Marcinkevičius | A Positive Madman and a Lyrical Girl | MO kolekcija

Vilmantas Marcinkevičius
A Positive Madman and a Lyrical Girl, 2000
Drobė, aliejus, 130 × 160 cm
MO muziejaus kolekcija

Susipažink su MO kolekcijos veteranu, tapytoju Vilmantu Marcinkevičiumi!

V. Marcinkevičiaus paveikslai – disonansas lietuviškos tapybos kontekste. Jie nutapyti ekspresyviai, bet ši ekspresija visai kitokia – veržli, groteskiška ir net agresyvi.

Menininko kūriniuose tradicinė krikščioniškoji ir mitologinė ikonografija pinasi su fantastiniais motyvais arba šiandienos realijomis. Ir, akivaizdu, – su ryškiomis, kone fluorescencinėmis spalvomis! Daugiau apie autorių

Leopoldas Surgailis | Penki kaimo muzikantai | MO kolekcija

Leopoldas Surgailis

Leopoldas Surgailis | Penki kaimo muzikantai | MO kolekcija

Leopoldas Surgailis
Penki kaimo muzikantai, 1985
Drobė, tempera, 114 × 162 cm

MO muziejaus kolekcija

Leopoldas Surgailis – vienas lietuviškosios ekspresionistinės tapybos tradicijos puoselėtojų. Pagrindiniai motyvai jo kūryboje – šv. Jurgio ir šv. Mykolo medinės skulptūrėlės, kartais papildomos kitų šventųjų figūromis. Taip pat Užgavėnių eitynės ir, kaip matai, muzikantai!

L. Surgailis pasakoja: „Svarbu kompozicija, kad ir ką vaizduotum – angelą ar velnią, svarbu, ar jie harmoningai dera. Harmonija yra viskas, kompozicija ar piešinys – tas pats. Spalva mene nėra pagrindinis dalykas. Spalvos veikia tada, kai yra sujungtos su piešiniu, su tuo, kas vaizduojama. Jei vieną spalvą išaukštinsi – nieko nebus.“ Daugiau apie autorių

Visi įsigijimai

O jei smalsu pamatyti ankstesnius MO kolekcijos įsigijimus, juos atrasi čia:

Generated with Avocode.fb Generated with Avocode.Path 39 Generated with Avocode.Path 40 Generated with Avocode.Group 59Rectangle 62Path 41 Generated with Avocode.Group 58Path 37Path 38 Pasidalink:
Paieška