Žilvinas Kempinas. Portretai-fosilijos 2023. Parodos atidarymas

2023 03 02
18:30 - 20:00
PIRKTI BILIETĄ

Kviečiame į naujos parodos „Portretai-fosilijos 2023“ atidarymą!

Žilvinas Kempinas | Portretai-fosilijos 2023 | Parodos atidarymas | MO muziejus

Kovo 2 d. 18:30 val. MO mažojoje salėje atidaroma Žilvino Kempino paroda „Portretai-fosilijos 2023“, kurioje bus eksponuojamos išlikę prieš 27-erius metus pirmą kartą įgyvendinto projekto „Portretai-fosilijos“ metu lietos ir išsaugotos bei šiemet vasario mėnesį MO hole vykusių dirbtuvių metu išlietos gipso kaukės.

Kviečiame susitikti atidarymo renginyje–diskusijoje MO hole!

Apie projekto tąsą praėjus 27-eriems metams ir tai, kaip ši į(si)amžinimo forma sąveikauja su šiuolaikiniais atvaizdo kontekstais, kalbėsis:
– Parodos autorius, menininkas Žilvinas Kempinas
– Parodos kuratorės Miglė Survilaitė ir Aušra Trakšelytė
– 1996–ųjų ir 2023–ųjų projekto „Portretai-fosilijos“ dalyvė, drabužių dizainerė Sandra Straukaitė

Diskusiją moderuos menotyrininkė Laima Kreivytė.

Žilvino Kempino dirbtuvės | MO muziejus
Žilvino Kempino dirbtuvės | MO muziejus

Apie parodą

Žilvinas Kempinas, lietuvių menininkas, gyvenantis ir kuriantis Niujorke, 1996 metais įgyvendino projektą „Portretai-fosilijos“. Jo metu menininko dirbtuvėse gipso kaukes liejosi šiuo metu gerai visuomenėje žinomi tapytojai, šokėjai, režisieriai. Per porą dešimtmečių išliko tik keturios kaukės iš maždaug 70-ies bei režisieriaus Ginto Smilgos filmuotas liejimo procesas.

Po daugiau nei 27 metų atnaujintose dirbtuvėse nulietos kaukės eksponuojamos parodoje „Portretai-fosilijos 2023“. Nebylios gipso kaukės tradiciškai buvo naudojamos garsių mirusių asmenybių atvaizdui užfiksuoti, tačiau Kempinui jos ne tik reiškia atminties išsaugojimo temą, bet šių dienų kontekste atskleidžia pakitusį laiką – selfie kultūrą.

Paieška