Nemokamas koncertas. 21st Century Quintet ir Illume

2023 12 21
19:00

Kviečiame į nemokamą šventinį koncertą!

Renginio vizualas | Šventinis koncertas | MO muziejus

Didžiausias šių metų įvykis MO muziejuje – paroda „Vilniaus pokeris“ – padiktavo ir MO garso takelį. Muziejaus erdves užleidome laisvam skambesiui, eksperimentams, improvizacijoms, ir, žinoma, be jų neįsivaizduojamam džiazui. MO Kalėdos – ne išimtis!

Šventines džiazo melodijas paliekame prekybos centrų garsiakalbiams ir kviečiame tyrinėti neatrastas muzikines teritorijas. Džiazas, įkvėptas armėnų liaudies muzikos ir Tolimųjų Rytų motyvų, roko ar net hip–hop‘o, tikrai nesileidžia lengvai supakuojamas į dėžutę, bet dovana – netikėta! Susitikime „21st Century Quintet“ ir „Illume“ koncerte MO hole gruodžio 21 d. 19.00 val.

Įėjimas nemokamas ir atviras visiems!

Ko klausysime?

21st Century Quintet – armėnų folk džiazo muzikos grupė, kurią sudaro penki aktyvūs ir talentingi nariai iš Lietuvos bei Latvijos, susitikę Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Muzikantai drauge ir atskirai dalyvauja vietiniuose bei tarptautiniuose festivaliuose, konkursuose, projektuose, mokosi su pasaulyje pripažintais meistrais, ieško naujų atspalvių ir įvairovės savo muzikoje. O jos tikrai nestinga – energingas kompozicijas grupė jungia su armėnų liaudies muzikos motyvais, nuvedančiais klausytojus į nepažintos kultūros tyrinėjimus.

Davit Avetisyan (saksofonas)
Andrius Savčenko (pianinas, klavišai)
Danielius Skeivelas (gitara)
Artūrs Duckis (bosinė gitara)
Mihails Novikovs (būgnai)

Illumejazz R’n’B kvartetas, savo įvairialypiame repertuare derinantys šiuolaikinius muzikinius sprendimus ir įvairių kultūrų prieskonius. Illume muzika praturtinta Tolimųjų Rytų, hip–hop‘o ir roko prieskoniais, tačiau greta eksperimentų su skirtingomis muzikos formomis kvartetas niekuomet neatsisako klasikinio džiazo tradicijų. Šiuo metu kolektyvas ruošia savo debiutinį albumą, tad šis koncertas – puiki proga pirmiems išgirsti įdomiausią Lietuvos muzikinės scenos šviežieną!

Gina Kazlauskaitė (vokalas)
Gabrielius Rimeika (kontrabosas, bosinė gitara)
Deimantas Balys (el. gitara, akustinė gitara)
Tuomas J. Räsänen (būgnai, perkusija)

Koncertą iš dalies finansuoja Vilniaus miesto savivaldybė.

Paieška