MO lauke. Koncertai

2024 08 24
19:00 - 20:00

Kviečiame vasaroti drauge MO lauke koncertuose!

Renginio vizualas | MO lauke | Koncertai | MO muziejus

MO muziejus ir Modernus Muzikos Formatas kviečia į dar vieną MO lauke koncertų sezoną, kuriame paserviruosime ryškių, garsių ir preciziškai atrinktų muzikos naujienų.

MO muziejaus terasoje tris vasaros šeštadienius skambės šviežiausi ir aktualiausi garsai, kuriuos papildys menininko Justo Bø apšvietimas ir šviesų skulptūros. MO lauke koncertų programoje – vieni originaliausių Lietuvos alternatyvios muzikos scenos grupių ir atlikėjų: kai kurie jų žengia pirmus žingsnius, o kiti jau keliauja po Europos festivalius ir svarbiausius muzikinius renginius.

Muzikos spektre jau tradiciškai karaliaus įvairovė, varijuojanti nuo pankroko iki alternatyvaus hiphopo, džiazo, elektronikos ar indie muzikos. Kiekvienas koncertas pasiūlys savo tempą: kartais – šokamą, svajingą ar net meditatyvų, kartais – gyvybingą ir įelektrinantį. Įsisuksime į galingą muzikinį sūkurį, iš kurio nebesinorės ištrūkti!

Paskutinis koncertas: rugpjūčio 24 d.

Paskutinis šios vasaros koncertas – savotiška duoklė Vilniaus miestui, kuris savyje talpina daugybę skirtingų, drąsių ir unikalių menininkų iš įvairiausios kultūrinės aplinkos. Rugpjūčio 24-osios vakarą leisimės į žodžio, minties ir muzikos eksperimentus – MO lauke koncertų sezoną uždarys Vilniaus Energija, eiedma bei Tomas Valenta ir „Bohemos Tarifas“.

Startuosime su džiazu pulsuojančia Tomo Valentos ir „Bohemos Tarifo“ disco muzika, tęsime su išjudinančia ir aktualijomis kibirkščiuojančia Vilniaus Energija, o vakarą užbaigsime su eiedma elektronikos, industrial ir punk mišiniu. Pradėję lengvai ir žaismingai, nukeliausime į brutalesnį, įelektrinantį garsą, kuris trumpam nukels į požeminius klubus.

Tomo Valentos ir „Bohemos Tarifo“ muzika pasižymi gyvybingu funk ritmu, kurį papildo užkrečiamos disco melodijos ir netikėti alternatyvios muzikos posūkiai. Jų kūryba – tarsi kelionė laiku ir erdve, kurioje skirtingos muzikinės eros ir stiliai susitinka, sukurdami unikalų bei šiuolaikišką skambesį.

Vilniaus Energija – avangardinio repo atlikėjo Žygimanto Kudirkos – Mesijaus ir eksperimentinio džiazo bei elektroninės muzikos kūrėjo Ado Gecevičiaus („Sheep Got Waxed“) duetas. Pasinaudojusi teisinėmis spragomis, ši kūrėjų grupė oficialiai užregistravo žymios Lietuvos energetikos korporacijos pavadinimą ir dabar naudoja jį savo kūrybiniams tikslams.

eiedma – „Crucial Features“ vokalistės alter ego, užaugęs pogrindyje, o dabar žaidžiantis su pop muzika. Eiedmos aranžuotėse maišosi gitarų, sintezatorių ir ritmo mašinų garsai, įkvėpti tiek sunkesnės pogrindinės muzikos, tiek hyperpop, o eiedmos persona – kreiva, laisva, įžūli ir nebijanti apsiginti savo erdvę.

Koncerto atmosferą kurs Justo Bø šviesų instaliacija.

Kas kada?

19.00 val. Tomas Valenta ir „Bohemos Tarifas“
20.00 val. Vilniaus Energija
21.00 val. eiedma

MO lauke renginiai yra nemokami ir atviri visiems.

MO lauke koncertus drauge su MO rengia Modernus Muzikos Formatas – tarpdisciplininio meno ir muzikos projektas, siekiantis skatinti Lietuvos alternatyvios muzikos ir meno kūrėjus ieškoti naujo koncertų formato.

Koncertų informacinis partneris – LRT Opus. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Paieška